SafariPark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is het grootste Wildlife Dierenpark van de Benelux en heeft zo'n 1.250 dieren (meer dan 150 diersoorten). Het park is uniek door zijn uitgestrekte savannes waar je zebra's, giraffen en struisvogels in hun natuurlijke leefomgeving kunt bewonderen. Natuurlijk zijn er ook leeuwen, neushoorns, olifanten en jachtluipaarden. Ontdek het park te voet, auto, bus of boot en geniet van een dag vol dierenpret!

Safaripark Beekse Bergen ligt bij Hilvarenbeek en ligt op slechts 50 km afstand van familiehotel Port of Moerdijk.

Wat is er te doen?

Wandelsafari

De wandelsafari is een kilometerslange route die kronkelt via chimpansees, langs olifanten naar leeuwen en pinguïns. Maak een 'lekkere-trek-stop' in het Afrikadorp en sta oog in oog met hyena's, neushoorns en gorilla's. Ook vind je er speeltoestellen voor eindeloze speelpret.

Een plek om te onthouden: de savanne met zebra's, giraffen en buffels. Bij het Kongo Restaurant aangekomen, kun je kiezen voor de safaribus, de safariboot of om via een andere wandelroute terug te lopen.

Bussafari

Een ranger beantwoordt al jouw vragen over de dieren, terwijl je een rit maakt langs zebra's, struisvogels, gnoes en jachtluipaarden. De ranger legt van alles uit met voorwerpen zoals geweien, vacht en zelfs poep! Er zijn 2 routes met de safaribus.

De ene route gaat van de ingang naar het Kongo Restaurant. Op deze route vind je onder andere de zebra’s, jachtluipaarden, neushoorns en struisvogels. Bij het Kongo Restaurant vind je de roofvogelshow (beperkt geopend). Vanaf het restaurant kun je op  wandelsafari of kiezen voor de tweede route met de safaribus.

De andere route gaat van het Kongo Restaurant terug naar de ingang. Hier vind je onder andere Pater Davidsherten, saruskraanvogels, leeuwen en giraffes. Twee totaal verschillende routes die allebei ongeveer 45 minuten duren en bij de prijs van je ticket zijn inbegrepen. Buggy’s en rolstoelen (m.u.v. elektrische) kunnen in de meeste gevallen mee in de bus.

Bootsafari

Wil je even lekker ontspannen? Ga dan op bootsafari met de 'Livingstone' of 'Stanley' over de wateren van Afrika!
Tijdens een boottocht van ongeveer 30 minuten wijst de ranger aan boord je op allerlei dieren die aan wal te zien zijn, zoals neushoorns, ringstaartmaki's en apen. De safariboot vaart heen en weer tussen het Safari Restaurant bij de ingang en het Kongo Restaurant aan de andere kant van het park.

Autosafari

Liever met de eigen auto op avontuur? Ook dát kan in Safaripark Beekse Bergen. Gewoon in je eigen tempo door het wildlife park en genieten van de prachtige savannes vol Afrikaanse dieren.
Een autosafari is een hartstikke spannend avontuur! Jachtluipaarden sluipen langs de auto, giraffen komen nieuwsgierig kijken en zebra’s tonen hun prachtige strepen. Halverwege de autoroute kun je bij het Kongo Restaurant nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje.

Meer ideeën voor een leuk dagje weg? Bekijk dan ook onze andere arrangementen.

Omgeving

Omgeving

Het hotel is heerlijk rustig gelegen, natuurlijk tussen de havens en op loopafstand van het station in Lage Zwaluwe.

© Hotel Port of Moerdijk 2018