Omgeving Rotterdam

Rotterdam is een belangrijke havenstad gelegen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Wat betreft inwoners is Rotterdam al jarenlang de tweede stad van Nederland. Behalve een havenstad heeft Rotterdam ook een belangrijke regionale functie op het gebied van winkelen, cultuur, onderwijs en werk. Steeds meer mensen ontdekken Rotterdam ook als een stedentripbestemming. Het ontbreken van middeleeuwse straten en gebouwen wordt ruimschoots gecompenseerd door prachtige staaltjes van moderne architectuur, uitstekende restaurants, aangename hotels en leuke attracties.

Spido Rondvaarten in Rotterdam

De Spido is een bekende toeristische attractie in Rotterdam. Dagelijks organiseert Spido vanaf de afvaartplaats, het Willemsplein aan de voet van de centrumzijde van de Erasmusbrug diverse soorten rondvaarten door de havens van Rotterdam.

Kies bijvoorbeeld voor de 75 minuten durende rondvaart door het bekende havengebied en bekijk de Euromast en de Eemhaven vanaf het water. Of ontspan tijdens de 2½ uur durende rondvaart richting Rozenburg door onder andere de Botlekhaven, de Laurenshaven en de Eemhaven.

Naast de rondvaarten organiseert Spido ook dagtochten naar Europoort en de Maeslantkering, de Deltawerken en de zilverstad Schoonhoven. Spido beschikt over vijf moderne rondvaartschepen waarmee u ontspannen kunt genieten van het moois dat Rotterdam te bieden heeft.

Miniworld Rotterdam - de wereld in het klein

Op een half uurtje rijden vanaf familiehotel Port of Moerdijk vind je Miniworld. In deze miniatuurwereld ga je samen met de kids op reis door een kleine wereld die uitblinkt in grootsheid!

Leukste uitje van Zuid-Holland

Miniworld Rotterdam is al een paar jaar op rij verkozen tot het leukste uitje van Zuid-Holland door de ANWB. In deze wereld maken de mini-bewoners van alles mee. Ze wonen, werken, reizen en beleven allerlei avonturen. Leuk is ook dat elke 24 minuten dag en nacht elkaar afwisselen en een wereld vol lampjes ontstaat.

De wereld van Miniworld Rotterdam is 535m2 en brengt bekende Nederlandse thema's zoals de Rotterdamse haven, de kust en de polderlandschappen op een leuke manier in beeld. Een leuke ontdekkingsreis voor jong en oud in de grootste miniatuurwereld van de Benelux.

Kijk voor meer informatie ook op www.miniworldrotterdam.com 

Omgeving

Omgeving

Het hotel is heerlijk rustig gelegen, natuurlijk tussen de havens en op loopafstand van het station in Lage Zwaluwe.

© Hotel Port of Moerdijk 2018