De Biesbosch

Eb en vloed in een zoetwatergebied, dat is zeldzaam. Maar Nederland heeft het. De Biesbosch is één van de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa. In deze delta van de Rijn en de Maas heeft het getij nog vrij spel. De Biesbosch is een avontuurlijk doolhof van rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Het is een broedplaats voor talloze soorten watervogels, zoals ganzen, reigers, eenden en steltlopers. Overal in de Biesbosch vind je nog de nalatenschap van de griendwerkers die eeuwenlang het land bewerkten.

De Biesbosch is een paradijs voor iedereen die van natuur houdt. Jong en oud kunnen hier terecht om gewoon lekker te genieten van de mooie natuur, uitgebreid te picknicken op de speciale picknickweides of juist op zoek te gaan naar wilde dieren. Wist u bijvoorbeeld dat de Biesbosch een van de weinige plekken in Nederland is waar u bevers kunt spotten? Een heerlijke activiteit als u op zoek bent naar een actief uitje voor met familie of het gezin.

Varen in de Biesbosch

Met de boot de Biesbosch in? Leuk! De Biesbosch is een natuurgebied met volop water en verborgen waterwegen. U kunt hier dan ook alle kanten op als u het gebied per boot wilt ontdekken. Gaat u mee op de rondvaartboot? Op ontdekking met de kano of kayak? Of misschien zelfs met een eigen boot? Keuzes genoeg!

Op zoek naar de bever

Heeft u altijd al eens een bever in levenden lijve willen zien? Dan mag u de bevertochten in de Biesbosch zeker niet missen.
De Biesbosch is een van de weinige plaatsen in Nederland waar bevers nog in het wild voorkomen. Deze schuchtere dieren zijn lange tijd verdwenen maar zijn sinds een paar jaar weer terug in de Biesbosch.

Bevers spotten in de Biesbosch

Tijdens de bevertocht ga je onder begeleiding van een Biesbosch gids per fluisterboot het Beverbos in. Tijdens de excursie wordt gezocht naar beversporen, de indrukwekkende beverburchten en natuurlijk bevers zelf. Een leuke activiteit voor jong en oud en een mooie kans om deze prachtige dieren in het wild te spotten.

Hotel Port of Moerdijk biedt verschillende arrangementen aan die een ontspannend weekendje weg combineren met actieve activiteiten. Bekijk ze onderstaand en boek uw overnachting vandaag nog!

Biesbosch aktief, diverse uitjes voor jong en oud!

Hotel port of Moerdijk heeft een samenwerking met Biesbosch aktief, waar u terecht kunt voor allerlei activiteiten in en om de Biesbosch.
Op avontuur per kano en te voet door het Biesbosch Nationaal Park. Ga op zoek naar bevers en dring door tot het hart van deze wildernis vlakbij de drukke randstad. Start bij het Biesbosch Museum Werkendam, wandelen en kanoën door de Biesbosch jungle, deels o.l.v. lokale gids Albert Rook. Meld u aan voor de Ruige Route door de Biesbosch: even helemaal een dag weg.

Kanotochten

De Brabantse Biesbosch heeft verschillende kreekjes waar alleen kano's mogen varen.
De combinatie van kanoën,varen en een afsluitende maaltijd is zeer geschikt als bedrijfsuitje. 's Ochtends start u met een kanotocht naar één van de mooiste gedeeltes van de Biesbosch. Na terugkomst met de Jonge Jacob is er in de Jantjes Keet gelegenheid tot het zelf bereiden van de warme maaltijd.

Ruige Route dagtocht

Het Biesbosch museum van Werkendam (in het rustige gedeelte van de Biesbosch) is het startpunt van deze tocht. Na een korte kennismaking met de lokale gids en een bezoek aan het museum maakt u een afwisselende ruige route kanotocht.  De kanotocht gaat naar het hart van de Biesbosch, de kreek ‘het Middenveld’. Een gebied alleen toegankelijk voor kano’s en waar het lijkt alsof je door een onherbergzaam oerwoud peddelt.  De bever laat zich overdag zelden zien maar wel zijn de sporen te bewonderen. Er zijn veel vogelsoorten waaronder de lepelaar, zilverreiger en zeearend. Zij hebben hun broedplaats in dit gebied.  Het schip ‘de Jonge Jacob’, dat vroeger werd gebruikt voor het vervoer van riet en hout, brengt u aan het einde van de middag  vanuit de Biesbosch terug. 

Klik hier voor meer informatie over Biesbosch Aktief.

Wij zijn officieel Gastheer van de Biesbosch!

Wij zijn officieel Gastheer van de Biesbosch!

In en rondom Nationaal Park De Biesbosch zijn er speciaal opgeleide gastheren gevestigd: recreatieondernemers die de cursus ‘Gastheer van de Biesbosch’ volgden. Meerdere medewerkers in ons hotel hebben deze cursus gevolgd. Als geen ander kunnen ze je vertellen over bijvoorbeeld de flora en fauna van het gebied of de cultuur en historie van De Biesbosch. Daarnaast beschikken ze over veel praktische kennis: waar je lekker kunt eten of goed kunt overnachten bijvoorbeeld. Ook hebben ze folders en kaarten van het Nationaal Park voor je om mee te nemen. Kortom; alles voor een geslaagde dag in De Biesbosch!

  • Holland, Natuur in de Delta

    Holland, Natuur in de Delta

    Holland, Natuur in de Delta, nu in de bioscoop en laat al het moois dat de Biesbosch te bieden heeft zien. 

Biesbosch arrangement

Biesbosch arrangement

De natuur laat zich elk seizoen weer van zijn mooiste kant zien.

Familiekamer

Familiekamer


Extra comfort voor gezinnen met kinderen!
Deze kamer heeft een tweepersoonbed en sofabed waarop maximaal 2 kinderen kunnen slapen.

Klik hier voor meer informatie over deze kamer.

Double kamer

Double kamer


Een double kamer is een ruime kamer met een tweepersoonsbed. Deze kamers zijn geschikt voor twee personen maar kunnen ook voor één persoon geboekt worden.

 Klik hier voor meer informatie over deze kamer.

Executive kamer

Executive kamer

Op zoek naar wat meer comfort om helemaal tot rust te komen? Onze executive kamer biedt u net dat extra beetje comfort.
Deze kamer is groter dan de overige kamers.

Klik hier voor meer informatie over deze kamer.

© Hotel Port of Moerdijk 2018