Biesbosch Aktief

 

Eb en vloed in een zoetwatergebied, dat is zeldzaam. Maar Nederland heeft het. De Biesbosch is één van de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa. In deze delta van de Rijn en de Maas heeft het getij nog vrij spel. De Biesbosch is een avontuurlijk doolhof van rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Het is een broedplaats voor talloze soorten watervogels, zoals ganzen, reigers, eenden en steltlopers. Overal in de Biesbosch vind je nog de nalatenschap van de griendwerkers die eeuwenlang het land bewerkten.

Biesbosch aktief, diverse uitjes voor jong en oud!

Hotel port of Moerdijk heeft een samenwerking met Biesbosch aktief, waar u terecht kunt voor allerlei activiteiten in en om de Biesbosch.
Op avontuur per kano en te voet door het Biesbosch Nationaal Park. Ga op zoek naar bevers en dring door tot het hart van deze wildernis vlakbij de drukke randstad. Start bij het Biesbosch Museum Werkendam, wandelen en kanoën door de Biesbosch jungle, deels o.l.v. lokale gids Albert Rook. Meld u aan voor de Ruige Route door de Biesbosch: even helemaal een dag weg.

Kanotochten

De Brabantse Biesbosch heeft verschillende kreekjes waar alleen kano's mogen varen.
De combinatie van kanoën,varen en een afsluitende maaltijd is zeer geschikt als bedrijfsuitje. 's Ochtends start u met een kanotocht naar één van de mooiste gedeeltes van de Biesbosch. Na terugkomst met de Jonge Jacob is er in de Jantjes Keet gelegenheid tot het zelf bereiden van de warme maaltijd.

Ruige Route dagtocht

Het Biesbosch museum van Werkendam (in het rustige gedeelte van de Biesbosch) is het startpunt van deze tocht. Na een korte kennismaking met de lokale gids en een bezoek aan het museum maakt u een afwisselende ruige route kanotocht.  De kanotocht gaat naar het hart van de Biesbosch, de kreek ‘het Middenveld’. Een gebied alleen toegankelijk voor kano’s en waar het lijkt alsof je door een onherbergzaam oerwoud peddelt.  De bever laat zich overdag zelden zien maar wel zijn de sporen te bewonderen. Er zijn veel vogelsoorten waaronder de lepelaar, zilverreiger en zeearend. Zij hebben hun broedplaats in dit gebied.  Het schip ‘de Jonge Jacob’, dat vroeger werd gebruikt voor het vervoer van riet en hout, brengt u aan het einde van de middag  vanuit de Biesbosch terug. 

Klik hier voor meer informatie over Biesbosch Aktief.

© Hotel Port of Moerdijk 2018